Siden sidst!

 

 Til Metal Seniorklub Lyngbys medlemmer

 

                                                                                                                                               Lyngby den 29. december 2020

 

Det har været et mærkeligt år og det har været et trist år på grund af Coved-19. Trist fordi vi har måtte aflyse flere af vores aktiviteter og arrangementer. Trist fordi mange har været i ufrivillig isolation på grund af Corona situationen og der ikke har været mulighed for at besøge familie, venner og kollegaer.

 

Alligevel har der været små lyspunkter. I forbindelse med sommerpakken fik vi afholdt skovtursfrokost på Dyrehavsbakken og Faglige Seniorer fik arrangeret to shows med ”Elvis On My Mind” og to film med ”Druk” og ”Lille Sommerfugl” til stor glæde for deltagerne.

 

Et andet lyspunkt var vedtagelsen i folketinget af muligheden for en tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet med ”Arne pensionen”. Men samtidig måtte vi se folketinget vedtage en forhøjelse af pensionsalderen til 69 år fra 2035.

 

Vedtagelsen af finansloven førte ikke til, at dagpenge og pensioner skulle følge prisudviklingen. Det har for mange pensionister ført til økonomisk ulighed.
Faglige Seniorer har i forbindelse med den økonomiske genopretning af den danske økonomi, foreslået udbetaling af en ekstra ældrecheck til folkepensionisterne, som med sikkerhed ville blive omsat i øget forbrug til gavn for beskæftigelsen.

 

LO - og FTF Hovedstaden er nu fusioneret ude i sektionerne og hedder fra næste år Fagbevægelsens Hovedorganisation Hovedstaden.

Til næste år er der valg til Ældreråd og Seniorråd i kommunerne.
Valgene foregår for de fleste kommuner, samtidig med kommune- og regionsrådsvalget i november.

I al beskedenhed sendes en opfordring til at overveje at stille op til ældrerådsvalget.

 

Mange seniorer har været engageret i tillidsmandsarbejde og har erfaringer med forhandling af overenskomsterne.

Nu handler det om at sættes fokus på fradrag for at forbedre egen bolig bliver mere ældrevenlig. Ældre skal have hjælp til service i hjemmet. Renovering af almene ældreboliger. Byggeri af plejeboliger og plejehjemspladser. Renovering af plejehjem og plejeboliger og investeringer i velfærdsteknologi.

Samtidig skal vi sikre ordentlige trafikmuligheder med bus, tog og Metro og at velfærden bliver udviklet, så alle kan få en værdig alderdom både på plejehjem og i egen bolig.

Vaccinen imod Corona smitten er kommet. Vi må forvente der fortsat er nedsat aktivitet i vintermånederne. Men så kan vi håbe vi er så mange, som er blevet vaccineret og herefter igen kan holde vores temamøder og andre aktiviteter sammen.

På bestyrelsens vegne ønskes alle et Godt og Lykkebringende Nytår.

 

Med venlig hilsen

Gorm Christiansen

 

Med venlig hilsen
Gorm Christiansen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.04 | 12:07
Metal Senior Lyngby har modtaget 63
04.04 | 12:06
Generalforsamling 21 har modtaget 1
29.01 | 13:02
Keglespil har modtaget 3
30.12 | 11:43
Formanden har ordet! har modtaget 6
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE