Siden sidst!

 

Godt Nytår i 2022

Det er godt nok en strid tid vi lever i. Hele efteråret har vi kunne være i hinandens selskab. Og pludselig står vi med en ny Covid variant i form af Omikron, som nu er den dominerende variant.

Fordi smitten er så voldsom har sundhedsmyndighederne anbefalet regering og folketing indfører restriktioner.
Det har fået den konsekvens vi måtte aflyse vores første månedsmøde den 12. januar 2022, samtidig med der er lukket for keglespil frem til den 17. januar 2022.

Fortsætter smitten må vi forberede os på vi kan blive nød til aflyse flere arrangementer.

Fra 1. januar 2022 stiger folkepensionsalderen til 67 år. Pensionsalderen vil fortsat stige fordi levealderen stiger. Allerede i 2025 skal folketinget tage stilling til om folkepensionsalderen skal være 70 år i 2035.

Spørgsmålet er om vi selv kunne holde til det? Ville vores krop sige nej med det job vi havde, hvis vi skulle arbejde til vi var fyldt 70?

Det er fortsat frivilligt om man vil arbejde efter man kan gå på folkepension. Men budskabet er: Folkepensionsalderens stigning må sættes i bero!

Arnepensionen (Tidlig Pension) starter fra årsskiftet. Knap 30.000 har ansøgt om at komme på Arnepension. Det giver et signal om, at der er mange, som 5 år før pensionsalderen, ikke har fysisk og psykisk overskud til at fortsætte på jobbet.

Vi står overfor en ny Velfærdreform, som går ud på hvor mange penge skal kommunerne have for, at kunne imødekomme behovene når vi bliver flere og flere ældre.

Vi står overfor en Sundhedsreform, som går ud på behandlinger og genoptræning skal foregå på de nedlagte Nærhospitaler. Det kan der være en god pointe i, fordi vi ikke skal belaste Super Sygehusene.

Dertil står vi med en manglende veluddannet arbejdskraft i sundhedssektoren.

Årsagen var man indførte en 2% besparelse hvert år, til trods for man vidste, vi blev flere seniorer og der ville blive mangel på behandlingskapacitet.

Vi har store udfordringer, men vi kan se tilbage på et 2021 hvor vi har haft mange gode timer sammen. Det skal vi også gøre i 2022.

Godt Nytår.

  

 

 

 

Med venlig hilsen
Gorm Christiansen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.10 | 17:09

Så flot. Dejlig dag

...
31.12 | 12:56
Årsprogram 2022 har modtaget 1
31.12 | 12:55
Hvad er en smed? har modtaget 2
31.12 | 12:51
Metal Senior Lyngby har modtaget 68
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE